Nacionalni stožer potvrdio nužne epidemiološke mjere za područje Koprivničko-križevačke županije

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku kojom je potvrdio Prijedlog Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije o uvođenju nužnih epidemioloških mjera koje će stupiti na snagu 7. rujna i bit će na snazi 30 dana.

Nužnim epidemiološkim mjerama će se ograničiti  broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba zbog velikog broja upita za održavanje svadbenih svečanosti osoba iz susjednih županija gdje je takva mjera već ranije uvedena. Nadalje u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Što se tiče gospodarske djelatnosti, odnosno objekata koji u zatvorenim prostorima obavljaju ugostiteljsku djelatnost posluživanja hrane i pića na njih se i dalje primjenjuju  Odluka o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19  te  Odluka o dopuni Odluke o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Sukladno navedenim odlukama mjera obaveznog nošenja maski se ne odnosi na konzumente usluga  restorana i ostale tipova ugostiteljskih objekata, svadbenim svečanostima i sličnim proslavama,  već na javna okupljanja kao što su misna slavlja, koncerti, izložbe i ostala kulturna događanja koja se odvijaju u zatvorenim prostorima.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije