Na završnoj konferenciji predstavljeni rezultati projekta Moj izbor NE nasilju

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice je u ponedjeljak, 31. kolovoza predstavila rezultate projekta Moj izbor je NE nasilju na završnoj tiskovnoj konferenciji. Projekt je provodila sa partnerima Koprivničko-križevačkom županijom, Gradom Koprivnica,Osnovnom školom Koprivnički Ivanec i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica. U ime partnera Koprivničko-križevačke županije konferenciji je prisustvovala pročelnica Željka Koluder Vlahinja te članica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.
Direktni korisnici u projektu su bili učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec, desetero mladih osoba s invaliditetom, roditelji, nastavnici i indirektni korisnici, cca 5000 građana Koprivničko-križevačke županije. Glavni cilj je bio smanjenje svih oblika nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditeta, edukacija roditelja, učitelja i donositelja odluka o prevenciji nasilja, informiranje lokalne zajednice o pojavama nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditeta.
Specifični ciljevi su bili proširiti znanja kod djece i mladiih sa i bez invaliditeta o sigurnom načinu življenja i zašti od nasilja, stvarati uvjete za društvo bez nasilja, pravo na život u zajednici koja pruža zaštitu od nasilja, manju izloženost nasilju i mogućem zlostavljanju, senzibilizirati lokalnu zajednicu o potrebama djece i mladih sa i bez invaliditeta o stvaranju sigurnog okruženja. Svi korisnici projekta, a posebno učenici, dobili su uvid kako prepoznati nasilje u svom okruženju, kako reagirati na njega, kako se zaštititi i kome prijaviti ako primijete nasilje.
Projekt “Moj izbor je NE nasilju” bio je odobren od Ministarstva socijalne politike i mladih na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima i vršnjačkog nasilja. Projekt je trajao od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“