Na Šoderici svečano obilježena 30. obljetnica osnivanja Jedinice za posebne namjene “Munje” i preuzimanje bivše karaule

Na prostoru bivše karaule na Šoderici jučer je prigodnim programom obilježeno 30 godina od osnivanja Jedinice za posebne namjene „Munje“ PU koprivničko-križevačke, PP Koprivnica te 30. obljetnica preuzimanja bivše karaule, prvog vojnog objekta na području tadašnje općine Koprivnica. Svečanosti je uime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Hrvatsku zastavu podigao je tadašnji prvi zapovjednik Jedinice za posebne namjene „Munje“ Borislav Šaulić, dok je molitvu za sve nestale, poginule i umrle branitelje predvodio vlč. Dario Levanić iz župe Presvetog Trojstva u Reki.

O počecima i ustroju spomenute Jedinice te kako su tekli pregovori govorili su zapovjednik
Šaulić, tadašnji zapovjednik Policijske stanice Koprivnica, Krešimir Papac te tadašnji pripadnik Jedinice i sadašnji načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Miroslav Puž. Zatim su se prigodnim govorima u kojima su naglasili važnost čuvanja sjećanja na ove događanje obratili zamjenik Ljubić i gradonačelnik Koprivnice te saborski zastupnik Mišel Jakšić, ujedno zahvalivši braniteljima na svemu što su učinili za našu domovinu.

Kroz tadašnju Jedinicu prošlo je ukupno 37 ljudi od kojih je 15-ak bilo stalno aktivnih.

Ne smijemo nikada zaboraviti ponosnu prošlost. Zadaća nam je da kroz nadolazeće godine, pomoću ovakvih okupljanja, održavamo uspomene na trenutke koje smo proveli zajedno“, poručio je načelnik Puž.

Program je završen podjelom prigodnih zahvalnica svim okupljenim pripadnicima „Munja“.

Služba ureda župana

Fotografije: ePodravine.hr