Na sjednici Stožera civilne zaštite dodijeljena uvjerenja o osposobljenosti članova

U prostorijama Županijske uprave u srijedu 5. prosinca održana je druga sjednica Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio načelnik Stožera Ratimir Ljubić, a prisustvovao joj je i župan Darko Koren.

Na samom početku župan je pozdravio okupljene te izrazio zadovoljstvo djelovanjem žurnih službi okupljenih u Stožeru civilne zaštite.

Uspješno smo odgovorili na sve izazove koji su bili pred nama u ovoj godini koja je bila nešto mirnije nego prethodne, a obzirom na vašu organiziranost i spremnost, vjerujem da bismo pravovremeno i kvalitetno reagirali i da se dogodila neka krizna situacija. Želim vam svako dobro za blagdane koji su pred nama i da i nadalje ovako uspješno surađujemo na korist naših građana.“, poručio je župan.

Na dnevnom redu bile su i provedene aktivnosti prema Planu razvoja sustava civilne zaštite iz 2018. godine, a raspravljalo se i o planiranim aktivnostima prema Planu razvoja sustava civilne zaštite za 2019. godinu. Zamjenik Ljubić naglasio je kako su sve relevantne informacije objedinjene te je zahvalio članovima Stožera na suradnji po tom pitanju.

Župan i pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić zatim su uručili uvjerenja o osposobljenosti članova Stožera, koju je provela Državna uprava za zaštitu i spašavanje sukladno važećim zakonskim propisima.

U nastavku sjednice, članovi Stožera obaviješteni su kako je u tijeku izrada planskog dokumenta pod nazivom „Procjena rizika od velikih nesreća za Koprivničko-križevačku županiju“ te su date informacije o aktualnostima oko izmjena Zakona o vatrogastvu i Zakona o civilnoj zaštiti te je pročelnik Kramarić informirao o pripajanju Državne uprave za zaštitu i spašavanje Ministarstvu unutarnjih poslova od početka sljedeće godine.

Sjednici su prisustvovali pročelnica Službe ureda župana i zamjenica načelnika Stožera Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja, ravnatelj koprivničke opće bolnice Mato Devčić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla, ravnateljica županijskog zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Zvonimir Habijan, predstavnici HGSS-a Robert Šarec i Danijel Petrović, viša savjetnica specijalistica za zaštitu okoliša i zaštitu prirode Ana Kranjčev i referent za zaštitu i spašavanje Krešimir Škvorc.

Služba ureda župana