Na sjednici Skupštine županijske Zajednice sportova usvojeno Izvješće o radu za 2018. godinu

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 17. travnja održana je sjednica  Skupštine Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije, koju je vodio predsjednik Zajednice Stanislav Lovković, a prisustvovao joj je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Uvodno se obratio zamjenik Ljubić koji je pozdravio okupljene te pohvalio članove Zajednice na sportskim uspjesima koje postižu diljem Hrvatske i inozemstva.

Jedna od važnijih točaka dnevnog reda bilo je Izvješće o radu Zajednice za 2018. godinu koje je predstavio predsjednik Lovković, a članovi su ga usvojili.

Prema Izvješću, u Zajednicu je bilo učlanjeno 12 županijskih sportskih saveza, tri zajednice sportskih udruga gradova, Zajednica sportskih udruga općine i sportski klub, što je ukupno 17 članica. U svrhu poticanja i promicanja sporta na području Županije, u 2018. godini je na temelju pristiglih zahtjeva i danih suglasnosti članica neposrednim donacijama sufinancirano 97 sportska manifestacija i natjecanja.

S ciljem promicanja sporta kod djece u manjim sredinama, Zajednica je nastavila s provođenjem projekta Male sportske škole u suradnji s općinama i gradovima,  te tako više od 370 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta redovito vježba dva puta tjedno pod stručnim vodstvom. U 2018. su u Koprivnici održana i dva značajna sportska natjecanja, u čijem je provođenju sudjelovala Zajednica, i to završnica Prvenstva Hrvatske u rukometu za dječake rođene 2006. godine i mlađe te Prvenstvo Europe u rukometu za kadete EHF EURO M18 2018.

Zajednica je redovito surađivala s Hrvatskim olimpijskim odborom, kao i s drugim sportskim organizacijama te je u potpunosti izvršila sve aktivnosti i zadaće predviđene Programom rada i Financijskim planom za prošlu godinu.

Predsjednik Lovković ovom je prilikom ujedno zahvalio Županiji na podršci, razumijevanju i stručnoj pomoći u radu.

Služba ureda župana