Na području županije zabilježeno ukupno osam oboljenja COVID-19 infekcijom

Obavještavamo javnost kako su na području Koprivničko-križevačke županije zabilježena dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom uzrokovane koronavirusom. Radi se o kontaktima ranije pozitivnih osoba na koronavirus,  osobe su dobrog zdravstvenog stanja s blažim simptomima i pod zdravstvenim su nadzorom. Ovime je broj zaraženih osoba koronavirusom na području županije porastao na ukupno osam slučajeva.

Do sada je na temelju epidemiološke i infektološke obrade ukupno na testiranje upućeno 109 uzoraka, a od tog broja svega je osam pozitivnih uzoraka što potvrđuje kako je epidemiološka slika Koprivničko-križevačke  županije i dalje vrlo dobra te kako su svi kontakti zaraženih osoba pravodobno registrirani i  stavljeni pod adekvatni zdravstveni nadzor.

Važno je ponoviti kako, s obzirom na trenutan broj oboljelih i mjere zaštite koje se provode, stanovnici županije mogu biti mirni jer zdravstveni sustav je u potpunosti  spreman za sve izazove, opremljen je stručnim kadrom i svom potrebnom opremom te funkcionira prema najvišim medicinskim standardima.

Naglašavamo kako dobra epidemiološka slika županije ovisi isključivo o odgovornom ponašanju stanovnika, posebice u vremenu koje je pred nama s obzirom da smo ušli u ključnu fazu upravljanja epidemijom.

Stoga, apeliramo na stanovnike županije da poštuju sve naložene mjere i upute za zaštitu zdravlja, ostanu u svojim domovima, održavaju higijenu i socijalnu distancu kako bi svojim odgovornim ponašanjem spriječili širenje zaraze koronavirusom. Pokažimo maksimalnu odgovornost i na taj način ćemo zaštiti sebe, svoje bližnje, zdravstvene djelatnike te cjelokupnu zajednicu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije