Na području županije zabilježeno 95 novih slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 95 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1011 slučaja.

Ozdravilo je 275 osoba,  a na bolničkom se liječenju nalazi 56 pacijenata, od čega je šest na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1933. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 202 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.066 osobe.

Obavještavamo javnost kako se nastavlja s akcijama cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a sljedeći punkt na rasporedu je 12. veljače u Koprivnici u dvorani Srednje škole, od 8 do 11 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije