Na području županije zabilježeno 57 novih slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 25 pacijenata

U subotu 23.listopada od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica provodi se akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19, za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a na raspolaganju su cjepiva  -  Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno 57 novih slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 335 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 31 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 25 pacijenata.  Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 10205 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 124 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Podsjećamo, u subotu 23.listopada od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica provodi se akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19.  Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije pozivaju sve zainteresirane građane koji se dosad nisu cijepili, one koji se žele cijepiti drugom dozom te one koji se žele cijepiti trećom dozom sukladno  Preporuci za primjenu treće doze imunokompromitiranih osoba i docjepljivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da se odazovu pozivu.  Na raspolaganju su cjepiva  –  Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, obavezno se moraju ponijeti osobna i zdravstvena iskaznica, a kod dolaska po drugu dozu cjepiva, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prve doze.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije