Na području županije zabilježeno 276 novih slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije zabilježeno 276 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1548 slučaja.

Ozdravila je 51 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 41 pacijent, od čega su tri na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1933. i 1936. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 364 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 22419 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije