Na području županije zabilježeno 249 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 79 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđena 249 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1698 slučaja.

Ozdravilo je 249 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 79 pacijenata, od kojih je 21 na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1947. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 466 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15021 osobe.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 825 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije