Na području županije zabilježeno 195 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 69 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 195 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1574 slučaja.

Ozdravilo je 26 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 69 pacijenta, od kojih je 17 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1933., 1936. i 1948. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

U školama na području županije imamo 111 pozitivnih učenika, u samoizolaciji ih se nalazi 387, pozitivno je i 36 nastavnika te je njih 19 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, 13 osoba je pozitivno, a sedam ih je u samoizolaciji. U samoizolaciji su i četiri razreda.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 609 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 14537 osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 544 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, u petak, 26. studenoga, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima od 14 do 18 sati bit će organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa, na kojem su građanima dostupna sva cjepiva: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije