Na području županije zabilježeno 178 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 70 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 178 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1185 slučaja.

Ozdravilo je 154 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 70 pacijenata, od kojih je 14  na respiratoru.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 412 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 14040 osoba.

Podsjetimo, danas je u dvorani Strukovne škole u Đurđevcu  od 14  do 18 sati organiziran punkt za cijepljenje protiv koronavirusa na kojem su građanima dostupna sva cjepiva: Comirnaty (Pfizer), Moderna, Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu.Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije