Na području županije zabilježeno 173 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 43 pacijenta

Akcija cijepljena protiv bolesti COVID-19 se nastavlja danas u Koprivnici u dvorani Srednje škole u terminu od 8 do 12 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 173 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1112 slučaja.

Ozdravilo je 169 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 43 pacijenta. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 295 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19566 osoba.

Jučer je na punktu u Križevcima cjepivo protiv koronavirusa primilo 1411 osoba, a akcija se nastavlja danas u Koprivnici u dvorani Srednje škole u terminu od 8 do 12 sati.

Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije