Na području županije zabilježeno 153 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 43 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije zabilježeno 153 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1332 slučaja.

Ozdravilo je 207 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 43 pacijenta, od čega su tri na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1956. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 349 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 22147 osobe.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije