Na području županije zabilježeno 116 novih slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 116 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 634 slučaja.

Ozdravilo je 19 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 59 pacijenata, od čega je 12 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1948. i 1949. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a jedna nije bila cijepljena.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzet je 251 uzorak – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 17967 osoba.

U Koprivnici je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 1057 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije