Na području županije zabilježeno 100 novih slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 25 pacijenata

Podsjećamo, danas od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica se provodi  akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19. 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno 100 novih slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 402 slučaja bolesti COVID-19, ozdravila je 31 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 25 pacijenata.  Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 10303 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 216 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Podsjećamo, danas od 8 do 12 sati u dvorani Srednje škole Koprivnica se provodi  akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije pozivaju sve zainteresirane građane koji se dosad nisu cijepili, one koji se žele cijepiti drugom dozom te one koji se žele cijepiti trećom dozom sukladno  Preporuci za primjenu treće doze imunokompromitiranih osoba i docjepljivanja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, da se odazovu pozivu.  Na raspolaganju su cjepiva  –  Pfizer, Moderna i Johnson&Johnson.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, obavezno se moraju ponijeti osobna i zdravstvena iskaznica te potvrde o primitku prijašnjih doza.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije