Na području županije zabilježena 203 nova slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije zabilježena 203 nova slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1079 slučaja.

Ozdravile su 133 osobe,  a na bolničkom se liječenju nalazi 51 pacijent, od čega je šest na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1931. i 1934. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te su bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 311 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.269 osob.

Obavještavamo javnost kako se nastavlja s akcijama cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a sljedeći punkt na rasporedu je 12. veljače u Koprivnici u dvorani Srednje škole, od 8 do 11 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije