Na području županije zabilježen 231 novi slučaj zaraze koronavirusom

Danas se nastavlja akcija cijepljenja protiv koronavirusa na punktu u Koprivnici u prostoru dvorane Srednje škole Koprivnica u terminu od 14 do 18 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 231 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 880 slučaja.

Ozdravilo je 11 osoba, na bolničkom se liječenju nalazi 47 pacijenata, od čega je šest  na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1942., 1943. i 1957. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 369 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 19090 osoba.

Danas, u srijedu 12. siječnja nastavlja se akcija cijepljenja na punktu u Koprivnici u prostoru dvorane Srednje škole Koprivnica u terminu od 14 do 18 sati. Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu, a kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva. Detaljan RASPORED i TERMINI  novih punktova dostupni su na internet stranici Županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo, na snazi su i nove preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije