Na području županije zabilježen 151 novi slučaj zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježen 151 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1018 slučaja.

Ozdravilo je 10 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od čega je osam na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1954. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 422 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 19241 osoba.

U Koprivnici je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj su se odazvale ukupno 1032 osobe, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjećamo, na snazi su i nove preporuke o prioritetima za testiranje na SARS-CoV-2, postupanju s kontaktima, završetku izolacije i karantene  Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije