Na području županije zabilježen 121 novi slučaj zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 83 pacijenta

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđen 121 novi slučaj bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1235 slučaja.

Ozdravilo je 47 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 83 pacijenta, od kojih je 15 na respiratoru. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba (1932., dvije 1940., 1941. i 1953. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 490 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15176 osoba.

Zbog povećanog interesa za cijepljenjem protiv bolesti COVID-19 organizirani su termini za cijepljenje na punktovima u Koprivnici, Križevcima, Đurđevcu i Legradu.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije