Na području županije tri osobe ozdravile od bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su tri osobe na području Koprivničko-križevačke županije proglašene zdravima, odnosno oporavljene su od SARS – CoV-2 virusa. Trenutno je 19 aktivnih slučajeva, a na bolničkom liječenju su tri osobe. Od početka pojave virusa na području županije zabilježeno je ukupno 229 slučajeva bolesti COVID-19,  a u samoizolaciji se nalazi 179 osoba.

Tijekom dana očekuju se i nalazi izuzetih uzoraka korisnika i zaposlenika smještenih u objektu  s područja općine Legrad u kojem je  inspekcija Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike provela  nadzor te utvrdila kako se u spomenutom objektu nalazi 36 korisnika te četiri zaposlenika, što je jedanaest osoba više u odnosu na dan ranije i podatke koje je vlasnik objekta neistinito prikazao.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije