Na području županije tri aktivna slučaja bolesti COVID -19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da su pristigli nalazi 36 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije te da je na području županije zabilježen jedan novi slučaj bolesti COVID-19. Riječ je o osobi s križevačkog područja koja je nakon epidemiološke obrade upućena u samoizolaciju na kućno liječenje.

Na području županije trenutno su tri aktivna slučaja pozitiviteta na koronavirus, a u samoizolaciji je deset osoba. Od početka epidemije bolesti COVID-19  ukupno su zabilježena 102 slučaja oboljenja koronavirusom.

Županijski Stožer apelira na stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite,  svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu socijalne distance, higijenskog standarda i dezinfekcije te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije