Na području županije trenutno aktivno 1276 slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 40 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije u protekla 24 sata nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1276 slučaja.

Ozdravile su 163 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 40 pacijenata, od kojih je šest na respiratoru. 

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 20.769 osoba.

Podsjećamo da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Podsjećamo na promjenu lokacije za testiranje u Križevcima, gdje se ono od danas, 24. siječnja provodi na parkiralištu kod dvorane OŠ Ljudevita Modeca (Potočka ulica) od 7,30 sati. Otvaranjem ovog punkta s radom prestaje testiranje na parkingu kod Doma zdravlja u Križevcima.

Tijekom proteklog tjedna, od 17. do 23. siječnja, brzim antigenskim testovima testirano je 2.080 osoba, od čega su njih 292 bile pozitivne.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije