Na području županije trenutno aktivno 1028 slučajeva bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 43 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije u protekla 24 sata nema zabilježenih novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1028 slučaja.

Ozdravilo je 14 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 43 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su dvije osoba (1961. i 1978. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a jedna od njih nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19673 osoba.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama na području županije, 231 učenik i 15 nastavnika  su u samoizolaciji, bolest COVID-19 je potvrđena kod 89 učenika i 38 nastavnika, a četiri razreda se nalaze u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije