Na području županije potvrđeno šest novih slučaja zaraze koronavirusom, ozdravilo pet osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno šest novih slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2. Riječ je o četiri osobe iz samostana sestara Bazilijanki u Križevcima, jednoj osobi sa šireg koprivničkog područja te jednoj osobi s križevačkog područja.

Epidemiološka obrada bliskih kontakata novozaraženih osoba je u tijeku.

Na bolničkom liječenju su četiri osobe, a u ovom trenutku na području županije je 19 aktivnih slučajeva bolesti COVID-19. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 226  slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije