Na području županije potvrđeno sedam novih slučaja bolesti COVID-19, ozdravilo pet osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon preostalih pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno sedam novih slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 52 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je pet osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze četiri osobe. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941. i 1943. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 6094 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 144 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pandemije je testirano  21453 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjilo širenje SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije