Na području županije potvrđeno pet novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo devet osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno pet novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivan 41 slučaj bolesti COVID-19, ozdravilo je devet  osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 28 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1934. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5978 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 118  uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Podsjećamo kako je jučer na snagu stupila Odluku o izmjenama Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja kojom se ublažavaju neke protuepidemijske mjere.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije