Na području Županije potvrđeno novo oboljenje COVID-19 infekcijom, županijski Stožer poziva na odgovorno ponašanje 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su  pristigli nalazi testiranih uzoraka na koronavirus izuzetih iz opće populacije u protekla 24 sata te je potvrđen jedan novi slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom. Riječ je o bliskom kontaktu ranije oboljele osobe  s križevačkog područja i nalazi se na kućnom liječenju.

U ovom trenutku na području Koprivničko-križevačke županije je 5 aktivnih slučajeva koji su testirani unatrag sedam dana, a  pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 17 bliskih kontakata koje su pod mjerama kućne samoizolacije.

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i povećanje broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije još jednom apelira na sve građane na odgovorno ponašanje i pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenja zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije