Na području županije potvrđeno novih 130 slučaja zaraze koronavirusom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 13o novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 789 slučaja.

Ozdravilo je 24 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 67 pacijenata, od kojih je 17 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1935.,1951. i 1952.godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana na punktu u Koprivnici je cijepljeno 973 osoba. Izuzeta su 324 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 17505 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije