Na području županije potvrđeno 89 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravilo 77 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 89 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 834  slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo  je 77 osoba, a na bolničkom liječenju nalaze se 74 osobe. U OB Koprivnica preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus  (rođ. 1940.g., 1941.g. i 1943.g) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4789 slučaja, a ukupno je testirano 14787 osoba.

Podsjećamo da je Stožer civilne zaštite RH jučer donio Odluku o zabrani napuštanja županije prema mjestu prebivališta ili boravišta u Republici Hrvatskoj  kojom se zabranjuje  napuštanje županije u kojoj osoba ima prebivalište ili boravište, a ista stupa na snagu 23. prosinca 2020. te se  njeno trajanje  određuje do 8. siječnja 2021. godine. Nacionalni Stožer je donio i Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja  koja stupa  na snagu 21. prosinca, a određuju se u trajanju do 10. siječnja 2021.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa.

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije