Na području županije potvrđeno 78 novih slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 50 pacijenata

Podsjećamo, danas se u dvorani Srednje škole u Koprivnici od 8,00 do 11,00 sati provodi cijepljenje protiv koronavirusa

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 78 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 932 slučaja.

Ozdravilo je 282 osoba,  a na bolničkom se liječenju nalazi 50 pacijenata, od čega je pet na respiratoru. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba (dvije 1938.,1944., 1950. i 1965. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a tri nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 150  uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.568 osoba.

Podsjećamo, danas se u dvorani Srednje škole u Koprivnici od 8,00 do 11,00 sati provodi cijepljenje protiv koronavirusa. Građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson), a potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu te potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije