Na području županije potvrđeno 77 novih slučaja bolesti COVID-19, danas akcija cijepljenja u Đurđevcu

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 77 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 736 slučaja.

Ozdravilo je 176 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 71 pacijent, od kojih je 18  na respiratoru.  Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 337 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16660 osoba.

Jučer je u Svetom Ivanu Žabnu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 335 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je na rasporedu posljednja ovogodišnja akcija cijepljenja za područje Đurđevca, a održat će se u dvorani Strukovne škole od 14 do 18 sati.  Građanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije