Na području županije potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile 33 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na SARS – CoV-2 virus, na području županije u općoj populaciji potvrđeno 68 novih slučajeva bolesti COVID-19Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 309 slučajeva bolesti COVID-19, 33 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 17 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba  s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Molimo da obratite pažnju i na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo.

I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

KORISNI KONTAKTI:

Pozivni centar 113 HZZJZ

  • besplatni broj na koji se mogu dobiti informacije o koronavirusu

Pozivni centar ZZJZ KKŽ – 091 456 87 99

Dežurni epidemiolog ZZJZ KKŽ – 098 592 215

COVID-19 ambulanta Dom zdravlja KKŽ – 048/279 637

Županijski centar 112 Koprivnica

koprivnica112@civilna-zastita.hr – prijava okupljanja

KKŽ – upiti.korona@kckzz.hr i 048/658-203 – upiti vezani uz koronavirus

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije