Na području županije potvrđeno 61 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile 92 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 61 novi slučaj bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 268 uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Na području županije trenutno je aktivno 713 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravile su 92 osobe, a na bolničkom liječenju nalazi se 78 osoba. U OB Koprivnica preminulo je pet osoba s pozitivitetom na koronavirus  (rođ. 1933.g., 1935.g., 1947.g., 1949.g. i 1953.g) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4441 slučajeva, a ukupno su testirane 14308 osobe.

Obzirom na povećani broj oboljelih osoba i na intenzivnu lokalnu transmisiju koja je prisutna na području cijele županije, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije