Na području županije potvrđeno 47 novih slučaja bolesti COVID-19, na punktu u Koprivnici cijepljeno 234 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 47 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 799 slučaja.

Ozdravilo je 180 osoba,  a na bolničkom se liječenju nalazi 51 pacijent, od čega su četiri na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1947. i 1952. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a jedna nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 119 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 23.615 osoba. Jučer je u Koprivnici prvu, drugu i treću dozu cjepiva primilo ukupno 234 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije