Na području županije potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo 18 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 142 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 29 osoba.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod 5655 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta je 126  uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus, a od početka pojave koronavirusa na području županije ukupno je testirano 18219 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije