Na području županije potvrđeno 35 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo 35 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 35  novih slučajeva bolesti COVID-19. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 106 osoba.

Na području županije trenutno je aktivno 151 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 35 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus  (1932. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5289 osobu.

Danas je na snagu stupila Odluka o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, a podsjećamo i na  Preporuke za sprječavanje širenja epidemije bolesti  COVID-19 tijekom održavanja vjerskih obreda na pravoslavni Badnjak i Božić́ 6. i 7. siječnja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te pozivamo vjernike da ih se striktno pridržavaju kako bi se smanjio rizik prijenosa bolesti COVID-19.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije