Na području županije potvrđeno 35 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo 25 osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 35  novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 189 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 25 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 26 osoba. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe s pozitivitetom na koronavirus  (1930., 1937., 1949. i 1957. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je za 5425 osoba.

Obavještavamo javnost kako su danas stupile na snagu Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju posebne organizacije rada za djelatnost trgovine koja se obavlja u prodavaonicama i trgovačkim centrima, Odluka o izmjeni Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja te Odluka o izmjeni Odluke o načinu organizacije javnog prijevoza putnika radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19 koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Nužne epidemiološke mjere iz spomenutih odluka određuju se u trajanju do 31. siječnja 2021. godine.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana te izbjeći preopterećenje zdravstvenog sustava.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije