Na području županije potvrđeno 286 novih slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 40 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 286 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1602 slučaja.

Ozdravilo je 38 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 40 pacijenta, od kojih je pet na respiratoru. 

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta je 419 uzorakaPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 21.415 osoba.

Što se tiče epidemiološkog stanja u školama, na području županije 619 učenika i 21 nastavnik su  u samoizolaciji, a bolest COVID-19 potvrđena je kod 434 učenika i 61 nastavnika. Na online nastavi su sve križevačke osnovne škole i Glazbena škola Alberta Štrige, koprivnička Osnovna škola Braće Radić, Osnovna škola Đurđevac te Osnovna škola Gola.

Županija kao osnivač i županijski Stožer civilne zaštite u svakodnevnoj su komunikaciji s ravnateljima i epidemiolozima te se kroz zajednički dogovor pojedinačno pristupa svakoj školi i razredu glede odluke o online nastavi.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 260 osoba. Akcija cijepljenja se nastavlja sutra, u petak 28.siječnja u Križevcima u dvorani OŠ LJ. Modeca u terminu od 14 do 18 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije