Na području županije potvrđeno 28 novih slučaja bolesti COVID-19, na bolničkom liječenju 68 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 28 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 727 slučaja.

Ozdravilo je 136 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 68 pacijenta, od kojih je 17 na respiratoru. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1947. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te je bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 97 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 17176 osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 1351 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije