Na području županije potvrđeno 256 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 256 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1186 slučaja.

Ozdravilo je 70 osoba, na bolničkom se liječenju nalaze 43 pacijenta, od kojih je šest na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1940. i 1945. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti te nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 393 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 19996 osoba.

Podsjećamo da se tijekom siječnja nastavljaju akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 te su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

U Đurđevcu je jučer provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 1038 osoba, koje su primile prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije