Na području županije potvrđeno 242 novih slučaja bolesti COVID-19

Akcija cijepljenja protiv koronavirsa se nastavlja danas u Koprivnici, u dvorani Srednje škole u terminu od 8 do 12 sati.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 242 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1731 slučaja.

Ozdravilo je 245 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 33 pacijenta, od kojih je pet na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1939. i 1952. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a jedna nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 339 uzorakaPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 21.890 osoba.

Jučer je u Križevcima provedena akcija cijepljenja protiv koronavirusa, a cjepivo – prvu, drugu i treću dozu je ukupno primilo 329 osoba.  Akcija cijepljenja se nastavlja danas u Koprivnici, u dvorani Srednje škole u terminu od 8 do 12 sati.

Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a građani se mogu cijepiti cjepivima Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Također, potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije