Na području županije potvrđeno 235 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 235 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1735 slučaja.

Ozdravilo je 100 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 36 pacijenta, od kojih je pet na respiratoru.  U OB Koprivnica preminula je jedna osoba (1934. godište) s pozitivitetom na koronavirus koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge pridružene bolesti te nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 369 uzorakaPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 21.649 osoba.

Podsjećamo na akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19, a danas je na rasporedu punkt u Križevcima, od 14,00 do 18,00 sati, u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije