Na području županije potvrđeno 226 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije zabilježeno 226 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1354 slučaja.

Ozdravile su 84 osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze 44 pacijenta, od kojih je tri na respiratoru.  U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1935., 1937. i 1940. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 402 uzorkaPCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 potvrđena je kod ukupno 21.129 osoba.

Podsjećamo na akcije cijepljenja protiv bolesti COVID-19 u sklopu kojih su organizirani termini na punktovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu. Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvala ukupno 225 osoba.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih preporuka kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije