Na području županije potvrđeno 192 slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 79 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 192 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1402  slučaja.

Ozdravilo je 18 osoba, a na bolničkom se liječenju nalaze 79 pacijenata, od kojih je 16 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su četiri osobe (1932., 1938., 1944. i 1950.  godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 426 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15368 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana, na punktu u Đurđevcu cjepivo protiv koronavirusa (prva, druga i treća doza) je primilo ukupno 298 građana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije