Na području županije potvrđeno 175 novih slučaja bolesti COVID-19

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 175 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 840 slučaja.

Ozdravilo je 70 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 65 pacijenata, od kojih je 20  na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1942, 1943.. i 1950. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a dvije nisu  bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 363 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16834 osoba.

Jučer je u Đurđevcu provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 743 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je na rasporedu akcija cijepljenja protiv koronavirusa za područje Koprivnice, a održat će se u dvorani Srednje škole od 14 do 18 sati.  Građanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije