Na području županije potvrđeno 17 novih slučaja bolesti COVID-19, ozdravile 34 osobe

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđeno 17 novih slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno su aktivna 254 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su 34 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 14 osoba. U OB Koprivnica tijekom jučerašnjeg dana preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1935. i 1942. godište), a danas jedna osoba (1961. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 9335 osoba. Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 100 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije