Na području županije potvrđeno 147 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 76 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su na području županije potvrđeno 147 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno je aktivno 1187 slučaja.

Ozdravilo je deset osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 76 pacijenata, od kojih je 14 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe (1932. i 1965. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale druge pridružene bolesti, a jedna nije bila cijepljena protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 392 uzorka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 16311 osoba.

Jučer je u Koprivnici provedena akcija cijepljenja protiv bolesti COVID-19 kojoj se odazvalo ukupno 539 građana, koji su primili prvu, drugu i treću dozu cjepiva.

Podsjetimo, danas je na rasporedu nova akcija u školsko sportskoj dvorani u Virju, od 10 do 13 sati, a građanima su na raspolaganju cjepiva Comirnaty (Pfizer), Moderna i Janssen (Johnson). Za dolazak na cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a potrebno je obavezno donijeti osobnu iskaznicu i zdravstvenu iskaznicu. Kod dolaska na drugu i treću dozu cijepljenja, potrebno je donijeti i potvrdu o primitku prethodnih doza cjepiva

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije