Na području županije potvrđeno 140 novih slučaja zaraze koronavirusom, na bolničkom liječenju 75 pacijenata

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je na području županije potvrđeno 140 novih slučaja bolesti COVID-19, a trenutno su aktivna 1502 slučaja.

Ozdravila je 171 osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 75 pacijenata, od kojih je 13 na respiratoru. U OB Koprivnica preminule su tri osobe (1939., 1942. i 1951. godište) s pozitivitetom na koronavirus koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge pridružene bolesti, a dvije nisu bile cijepljene protiv koronavirusa.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 363 uzoraka – PCR i brzim antigenskim testiranjem, sa sumnjom na koronavirus. Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 15671 osobe.

Tijekom jučerašnjeg dana, na punktu u Legradu, cjepivo protiv koronavirusa (prva, druga i treća doza) primilo je ukupno 455 građana.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije