Na području županije potvrđeno 14 novih slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo osam osoba

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 14 novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 46 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je osam  osoba, a na bolničkom se liječenju nalazi 26 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1932. i 1951. godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije, bolest COVID-19 je potvrđena kod 5992 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 96  uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i nadalje apelira na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i  zdravstvenih uputa kako bi se smanjio intenzitet i dinamika u širenju SARS – CoV-2 virusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije